Soezendeeg ongezoet
(basisrecept)
© Janneke's Receptenpagina - recept soesjes, taart en gebak
Ingrediënten:
2,5 dl water of melk
50 gr boter of margarine
1 mespunt zout
150 gr bloem
4 eieren nr. 3
Bereiding:
Breng de water of melk met boter aan de kook.
Neem de pan van het vuur en voeg in eenmaal de gezeefde bloem toe. Roer tot het beslag als een bal van de
pan loslaat en zet de pan nog 1 minuut, onder voortdurend roeren, op het vuur.
Doe het deeg meteen in een diepe kom en voeg stuk voor stuk de eieren toe. Voeg het
volgende ei pas toe als het vorige geheel opgenomen is door het deeg. Goed
kloppen tot het deeg glanst. Goed af laten koelen.
Als het deeg koud is de bakpoeder erdoor mengen.
Maak nooit de oven open als het
beslag er pas in staat. Dit kan wel 5 minuten voor het einde van de baktijd. Bij het
kleinste zuchtje koude lucht slaat het beslag neer.