Zeef de bloem en speculaaskruiden op
een werkblad, strooi er de bakpoeder en bruine suiker over en verdeel de
harde boter er in vlokken overheen. Kneed er met koele handen een stevig
deeg van. Voeg beetje voor beetje wat melk toe. Pak het deeg in aluminiumfolie en leg het een nacht in de koelkast om op smaak te komen.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Strooi in de speculaasvorm wat rijstebloem, neem een
bolletje van het deeg af en rol of druk het voorzichtig in de figuurtjes. Snij met een mesje plat op de vorm het teveel aan deeg weg. Klop de
plank op een doek uit zodat de speculaasjes eruit vallen (als de
speculaas niet uit de plank loskomt, de volgende portie iets meer rijstebloem gebruiken). Druk de geschaafde amandelen in de
achterkanten. Leg de speculaasjes op een ingevette bakplaat. Bak de speculaas 10-15 minuten.