Stroopwafels
(zonder oven)
© Janneke's Receptenpagina - recept koekjes, taart en gebak
Ingrediënten:
100 gr bruine basterdsuiker
100 gr boter
1 ei
1 el melk
200 gr bloem
1/2 tl kaneel
1/3 pot keukenstroop
90 gr bruine basterdsuiker
iets kaneel
50 gr boter
extra:
wafelijzer
Voorbereiding:
Meng voor het deeg de bruine basterdsuiker met de boter, het ei, melk, bloem en de
kaneelpoeder.
Verwarm voor de stroop de keukenstroop, meng het met de bruine basterdsuiker totdat deze
is opgelost. Snufje kaneel en boter toevoegen.
Bereiding:
Vorm van het deeg kleine balletjes en bak ze in een wafelijzer.
Bestrijk de gebakken wafel met het stroopmengsel en leg daarop een tweede wafel of,
als het mogelijk is, de wafels doormidden snijden in 2 dunne wafels en die
aan de binnenkant bestrijken.
(Een stroopwafel voor het opeten even opwarmen in de oven op 50°C.)