Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Tulband

© Janneke's Receptenpagina - recept cake, taart en gebak

Ingrediėnten:

200 gr boter of margarine

200 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

iets zout

geraspte schil van 1 citroen

4 eieren

500 gr bloem

1 zakje bakpoeder

125 ml melk

100-125 gr krenten

100-125 gr rozijnen

125 gr poedersuiker

extra:

oven, tulbandvorm

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter schuimig en voeg afwisselend suiker, vanillesuiker, zout, citroenrasp en eieren toe.

Vermeng bloem met bakpoeder en roer het samen met de melk door de boter. Voeg tot slot de goed gewassen en gedroogde krenten en rozijnen toe.

Vet een tulbandvorm in, giet het deeg hierin en bak de tulband 60-70 minuten.

Na het afkoelen de tulband met poedersuiker bestrooien.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Cake en appeltaart, Taart en gebak