Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Bakpoeder (backin)

© Janneke's Receptenpagina - kooktips en kookweetjes

Goed vermengen:

Bakpoeder goed mengen met bloem, dan pas vocht toevoegen: dit voorkomt dat het gebak onregelmatig rijst.

 

Hoeveelheid:

1 zakje bakpoeder (16 gr) is normaliter voldoende voor 500 gram bloem.

 

Vervanging van bloem en bakpoeder:

In plaats van bijvoorbeeld 500 gram bloem en 1 zakje bakpoeder (= 5 tl) kan 500 gram zelfrijzend bakmeel worden gebruikt. De juiste verhouding bloem/bakpoeder is dus ongeveer 1 tl bakpoeder per 100 gram bloem. Is de verhouding in het recept heel anders (bijvoorbeeld 1 zakje bakpoeder en 250 gram bloem) moet nog (in dit geval een half zakje) bakpoeder aan het zelfrijzend bakmeel worden toegevoegd.

 

Tempura: een snel Japans bakbeslag

Meng 100 gram bloem goed met 1 zakje backin. Meng er vlak voor het bakken ijskoud water door en eventueel 1 eiwit totdat het yoghurtdik is. Het mag klonterig blijven. Maak niet teveel tegelijk omdat het ijskoud moet blijven tijdens het bakken.

 

 

 

Overzicht:

Tips en trucs