Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Baktechnieken

© Janneke's Receptenpagina - kooktips en kookweetjes

Au-bain-marie:

Au-bain-marie wordt gebruikt bij het verwarmen van gerechten die niet zo op het vuur kunnen Breng in een pannetje water aan de kook: hang hierin een ander pannetje waarin zich datgene bevindt wat au-bain-marie verwarmd moet worden zoals chocola, eimengsels en kaas.

 

Blind bakken:

Bodems met een opstaande rand bijvoorbeeld pastei- en taartbodems worden voorgebakken vóórdat je vult met de (vochtige) vulling. Hiervoor worden vaak gedroogde erwten gebruikt (kunnen meerdere keren gebruikt worden):

het deeg in het bakblik, afdekken met bijvoorbeeld bakpapier met gaatjes erin geprikt, vullen met de schone erwten en bakken zolang het recept aangeeft (vaak 10-15 minuten). Dan de vulling erin en afbakken.

 

Vloeistof in bakrecepten:

De hoeveelheid is vaak moeilijk aan te geven omdat deze van meerdere factoren afhankelijk is: bijvoorbeeld de kwaliteit van de bloem en de grootte van de eieren. Voeg daarom niet gelijk alle vloeistof toe maar laat liever wat over als het juiste resultaat al is bereikt.

 

 

 

 

Overzicht:

Tips en trucs