Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Biefstuk

© Janneke's Receptenpagina - keukentips en trucs

Platslaan of niet??

Als het vlees goed bestorven is: beslist niet laten doen. Als de slager er op staat wijst het er vaak op dat het vlees niet goed bestorven is.

 

Hoe lang bakken?

Iedereen wil de biefstuk anders. Maar hoe lang dan in de pan? 

Een biefstuk van de haas van 2 à 2,5 cm dikte: Smeer de biefstuk in met ietsje olie, peper en zout en begin met standaard elke biefstuk aan beide kanten 1,5 minuut snel bruin te bakken.

Saignant (fr.) of rood: aan beide kanten 1,5 minuut extra bakken.

Medium of roze : aan beide kanten 3 minuten extra bakken.

à Point of bijna gaar: beide kanten 4 minuten extra.

Daarna 5 minuten in een stukje folie in een oven van 100°C leggen om de vleessappen goed in te laten trekken.

 

 

 

 

Overzicht:

Tips en trucs