Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Diepvries

© Janneke's Receptenpagina - kooktips en kooktrucs

Labelen: Diepvrieszakjes hebben meestal vakjes waar je op kunt schrijven: noteer wat erin zit en daarbij de uiterste houdbaarheidsdatum: je kunt dan 1 keer per maand alles makkelijk bij elkaar pakken en apart leggen wat die maand beslist op moet.

 

Stroomuitval/verhuizing: Afhankelijk van de grootte van de vriezer en de ingevroren inhoud blijft een gesloten vriezer 8-14 uur boven de -16°C als je de deur dicht houdt. Verhuizing: als laatste in de wagen, als eerste eruit.

 

Diepvrieszakken, onmisbaar: bouillon, stamppot, goulash eerst even invriezen in een vierkant diepvriesbakje en daarna in een diepvrieszakje: makkelijk te stapelen. Verder ook buiten de diepvries handig om vlees in te marineren of te gebruiken in plaats van bakjes om borrelhapjes in te bewaren.

 

Speciale ijsblokjes: Vul de vakjes eens met water met daarin een olijf (voor de cocktails) of verse vruchtjes (voor frisdrank en longdrinks).

 

 

 

 

Overzicht:

Tips en trucs