Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Pitten potten

© Janneke's Receptenpagina - keukentips en trucs

Weggooien?? kan altijd nog:

Geen kooktip maar meer een aardigheidje voor diegenen die ook van planten houden:

Al die planten en bomen die de vruchten voortbrengen die jij zo lekker vind beginnen vaak als pit(je), zelfs de enorme beuk in het bos was ooit een beukennootje.

 

Succesvol als "er zit een pit in komt er ook een plant uit ?"-pogingen: Passievrucht, Litchi, Avocado (3 cocktailprikkertjes in het midden, net boven het water hangen steunend op de prikkers), kumquat, citroen, kiwi, dadel (pitten 1 dag laten weken in water, daarna oppotten), papaja, tomaat, paprika, mango, sinaasappel en natuurlijk de pinda (die voor de vogeltjes).

De pitten moeten wel uit rijp fruit komen en de harde schil moet blijven zitten: bij sommige soorten (bijv. dadel) kan het tot 3 maand duren voordat er wat tevoorschijn komt.

 

 

 

 

Overzicht:

Tips en trucs