Garnalenbeignets
(± 30 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - Garnalenrecepten, visgerechten
Ingrediėnten:
90 gr bloem
40 gr zelfrijzend bakmeel
2 bosuitjes
2 el verse peterselie
snufje cayennepeper
zout
1,8 dl spa rood
125 gr hollandse garnaaltjes
extra:
olie om te frituren
Bereiding:
Zeef de bloem en het bakmeel in een kom.
Voeg gehakte bosuitjes, gehakte peterselie, cayennepeper en wat zout toe en meng alles goed.
Maak een kuiltje, voeg geleidelijk aan het mineraalwater toe en klop alles tot een glad, kwarkdik, beslag.
Meng de gekookte en fijngehakte garnalen er goed door.
Vul een (frituur)pan voor een derde met olie. Verhit de olie tot 180°C.
Bak een 1/2 eetlepel beslag 1-2 minuten, draai de beignets om en bak ze bruin. Neem ze met een schuimspaan
uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer ze warm.