Garnalenkroketten
(± 12-16 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - Garnalen recepten, visrecepten
Ingrediėnten:
50 gr boter
60 gr bloem
4 el room
1 el peterselie
2 tl citroensap
1 tl kerrie
1 tl peper
200 gr gepelde garnalen
bloem
1 ei
paneermeel
extra: olie om te frituren
Voorbereiding:
Maak visbouillon en zeef deze. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. 1 minuutje laten garen. De visbouillon onder voortdurend roeren toevoegen en aan de kook brengen.
Deze dikke saus 3 minuten laten sudderen. Van het vuur halen, iets af
laten koelen en daarna de room, fijngehakte peterselie, citroensap, kerrie, peper en
garnalen er doormengen. Minimaal 2 uur in de koelkast zetten.
Bereiding:
Vorm kroketjes zonder barstjes. Roer het ei los met 1 el water. Haal
de kroketjes door de bloem, daarna het ei en dan door het paneermeel.
Even laten drogen en nogmaals door het ei en paneermeel halen. Vries ze in.
Verhit de frituurolie tot 180°C en bak hierin de garnalenkroketjes goudbruin.
Serveer met brood en mosterd.