Garnalenpakketjes
(24 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - Garnalenrecepten, visrecepten
Ingrediënten:
1 el olie
2 teentjes knoflook
1 el verse gember
2 bosuitjes
500 gr garnalen
1/2 tl vissaus
1/2 tl suiker
1 el citroensap
2 el verse koriander
6 grote loempiavellen
extra:
olie om te bakken
zoete chilisaus
Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan, voeg
geperste
knoflook en geraspte gember toe en bak dit 2 minuten op laag vuur. Bak de
gehakte bosuitjes 2 minuten mee.
Zet het vuur hoog, voeg de gehakte garnalen toe en bak ze
2 minuten al roerend mee. Voeg vissaus, suiker, citroensap en koriander toe.
Blijf 1 minuut roeren. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.
Snij elk loempiavel in vieren. Verdeel het mengsel in 24 porties. Schep 1 portie
in het midden van elk loempiavelletje. Bestrijk de randen met water en
vouw er pakketjes van. Vul een (frituur)pan voor 1/3 met olie. Frituur de pakketjes 1 voor 1 in heet frituurvet (houd ze eerst een paar seconden met een tang vast, om te
voorkomen dat ze uit elkaar vallen). Bak ze goudbruin en laat ze op
keukenpapier uitlekken. Serveer ze met zoete chilisaus.