Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Gefrituurde garnalentoast

© Janneke's Receptenpagina - Garnalen recepten, visrecepten

Ingrediënten:

500 gr rauwe garnalen

8 lente-uitjes

(1 stengel citroengras)

2 teentjes knoflook

1 eiwit

1 el olie

1 el vers korianderblad

1 el vissaus

2 tl chilisaus

1 tl citroensap

8 plak oud brood

extra: olie om te frituren

 

Bereiding:

Maal de gepelde garnalen, gehakte lente-ui, citroengras, geperste knoflook, eiwit, olie, gehakte koriander, sauzen en citroensap in een keukenmachine tot een egale massa (of gebruik een blizz-hakker). Besmeer het ontkorste brood dik met het garnalenmengsel en snij elke plak in 8 driehoekjes.

Verhit 1-2 cm olie in een pan en bak hierin de stukjes brood 2-3 minuten met de besmeerde kant omlaag.

Draai ze om en bak ze in 1 minuten goudbruin en knapperig.

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Vis, Oriëntaals, Frituren, Invriezen