Gefrituurde garnalentoast
© Janneke's Receptenpagina - Garnalen recepten, visrecepten
Ingrediënten:
500 gr rauwe garnalen
8 lente-uitjes
(1 stengel citroengras)
2 teentjes knoflook
1 el olie
1 el vers korianderblad
1 el vissaus
2 tl chilisaus
1 tl citroensap
8 plak oud brood
extra: olie om te frituren
Bereiding:
Maal de gepelde garnalen, gehakte lente-ui, citroengras, geperste knoflook, eiwit, olie,
gehakte koriander, sauzen en citroensap in een keukenmachine tot een egale massa (of gebruik een blizz-hakker).
Besmeer het ontkorste brood dik met het garnalenmengsel en snij elke plak in 8 driehoekjes.
Verhit 1-2 cm olie in een pan en bak
hierin de stukjes brood 2-3 minuten met de besmeerde kant omlaag.
Draai ze om en bak ze in 1 minuten goudbruin en knapperig.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.