Gevulde visrolletjes
(8 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - Visgerechten, Pasen
Ingrediėnten:
1 el olie
1 tl citroensap
250 gr visfilet naar keuze, bijv. kabeljauw, tong of schol
2 el boter
25 gr bloem
1 klein blikje garnalen
1 klein blikje tonijn (85 gr) op water
peper en zout
extra:
oven
iets boter
Bereiding:
Snij de filets in 8 dunne lapjes van 3 mm dik en 6 x 15 cm (of laat dit door de
visboer doen). Mix de olie en citroensap tot een lobbig geheel en
smeer de filets ermee in. Bestrooi met wat versgemalen peper en zout.
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed door en laat 1 minuutje zachtjes
garen. Voeg het lekvocht van de tonijn toe. Roer goed totdat het mengsel heel stevig is.
Voeg de tonijn toe. Laat de garnalen uitlekken en roer ze door het tonijnmengsel.
Op smaak maken met peper en zout. Af laten koelen.
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C). Verdeel het garnalenmengsel in
8 bolletjes en rol elk in een stukje visfilet. Eventueel met een
prikkertje vastzetten. Zet ze rechtop in een beboterde ovenschaal en leg op elk
rolletje een klontje boter (1/2 tl). Bak de vis 25 minuten in de oven.