Hartige zalmtaartjes
(± 50 stuks)
© Janneke's Receptenpagina - recept zalm, visgerechten
Ingrediënten:
125 gr zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1,2 dl melk
125 gr crème fraîche
2 el mayonaise
2 tl citroensap
1 el verse bieslook
1 el verse munt
125 gr gerookte zalm
Bereiding:
Zeef het bakmeel in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Meng eieren, melk en 1 eetlepel crème fraîche en giet dit in het
kuiltje. Roer het beslag glad en laat het 10 minuten rusten.
Verhit een grote koekenpan, bestrijk de bodem met olie of boter en schep 1 el beslag in de pan.
Draai de pannenkoekjes om zodra de bovenkant droog is en bak de andere kant. Zet
ze apart. Herhaal dit met de rest van het beslag.
Roer de rest van de crème fraîche, mayonaise, citroensap, bieslook en munt goed door elkaar.
Schep iets hiervan op elk pannenkoekje.
Leg hierop wat zalm en garneer eventueel met een schijfje citroen.