Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Krabsalade

© Janneke's Receptenpagina - visgerechten, voorgerechten, salade

Ingrediënten:

200 gr krab of krabsticks

1 rode grapefruit

sausje:

4 el mayonaise

2 tl tomatenpuree

iets suiker

2 el sherry

(cayennepeper)

paprikapoeder

blaadjes (ijsberg)sla

 

Bereiding:

Snij de grapefruit vanaf de steelaanzet in tweeën. Pers een halve grapefruit uit en ontvlies van de andere helft de partjes.

Roer een sausje van 4 el grapefruitsap, mayonaise, tomatenpuree, suiker, sherry en eventueel wat cayennepeper.

Laat de krab uitlekken of ontdooien en trek het krabvlees in kleine stukjes. Verwijder eventueel harde stukjes. Bewaar wat mooie stukjes krab voor de garnering. Roer de krab en kleine grapefruitstukjes door de saus.

Verdeel de (ragfijn gesneden) sla over 4 wijde glazen en verdeel er de krabsalade over. Garneer met krab en strooi er voor het opdienen nog wat paprikapoeder over.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Vis, Salade, Voorgerechten, Kerstmenu