Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Zalmcocktail

© Janneke's Receptenpagina - Zalm recepten, visgerechten

Ingrediënten:

1 blikje zalm (200-250 gr)

8 el cocktailsaus

1 tl dille

1 el lekvocht van de zalm

1/2 doosje champignons

enkele blaadjes sla

 

stokbrood

kruidenboter

 

Bereiding:

Laat de zalm uitlekken, bewaar 1 el van het vocht. Verwijder graten en velletjes.

Snij de champignons in chipsdunne plakjes en leg ze 1 minuut in kokend water met wat zout. Laat de champignons uitlekken. Meng ze luchtig met de zalm.

Vermeng de cocktailsaus met de fijngesneden dille en het lekvocht.

Leg de blaadjes sla in 4 wijde glazen, hierop het zalmmengsel en giet het cocktailsausje erover.

Zet de glazen minimaal 15 minuten apart om de smaken in te laten trekken.

Serveer met stokbrood en kruidenboter.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Vis, Voorgerechten, Paasmenu