Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Zalmrolletjes

© Janneke's Receptenpagina - Zalmrecepten, visgerechten

Ingrediënten:

200 gr gerookte zalm

(zo groot mogelijke plakken)

200 gr roomkaas (bv monchou)

1 el oregano

1 el peterselie

1 tl paprikapoeder

1 tl knoflookpoeder

 

Aluminiumfolie

 

Bereiding:

Laat de mon-chou zacht worden en meng deze goed met de oregano, knoflookpoeder, peterselie en paprikapoeder (mengsel hoeft geen zout bij).

Leg 2 stukken folie op een werkvlak.

Spreid op beide, naast elkaar, de zalm op uit in een rechthoek van ongeveer 15 cm breed en 25 à 30 cm lang. Verdeel het mon-chou mengsel over beide zalmrechthoeken.

Rol met behulp van de folie de zalm in de lengte op en draai de uiteinden van de folie dicht. Leg de rol minimaal een uur in de diepvries om op te stijven.

(Kan 2 maand in de diepvries blijven tot gebruik, dan voor het snijden 1/2 uur ontdooien).

Snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm en laat ze op kamertemperatuur komen.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Vis, Borrelhapjes, Voorgerechten, Invriezen