Tournedos Rossini
© Janneke's Receptenpagina - Vleesgerechten, rundvlees, Kerstdiner
Ingrediënten:
4 tournedos
4 plak witbrood
boter
100 gr páté de foie gras
0,25 dl madera
15 gr boter
15 gr bloem
2,5 dl pittige bouillon
peper en zout
boter
olijfolie
Bereiding:
De koude páté in 4 plakken snijden en de plakken 1 ŕ 2 uur in de madera leggen.
De plakken brood op maat van de tournedos snijden en in iets boter goudbruin bakken.
De boter smelten, de bloem er bijdoen en even lichtbruin laten worden.
Al roerend de bouillon er bijschenken en de saus even laten doorkoken.
De madera toevoegen en pittig op smaak afmaken met peper en zout.
De saus warm houden. De plakken gebakken brood op een voorverwarmde schotel leggen.
De plakjes páté iets warm maken in wat boter in een klein pannetje.
De tournedos in een mengsel van boter en olijfolie aan beide kanten bruinbakken.
Elke tournedos op een plak brood leggen en daarop een plakje páté.
De maderasaus erover schenken en eventueel garneren met een champignonnetje.
Serveer met aardappelkroketjes en een groente.