Janneke's recepten - Mobiele versie

 

Wiener Schnitzel

© Janneke's Receptenpagina - Vlees gerechten, kalfsvlees

Ingrediënten:

4 dunne kalfsschnitzels

zout

bloem

1 ei

oud korstloos witbrood

50 gr boter

2 tl citroensap

4 schijfjes citroen

(4 ansjovisfilets)

 

Bereiding:

Droog het brood in een lauwe oven (125-150°C) tot het bros is geworden en wrijf het met een deegroller fijn. Wrijf het vlees in met zout en bloem.

Klop het ei los met 1 el water. Haal de schnitzels erdoor en vervolgens door het broodkruim. Druk het kruim er aan beide zijden goed aan en schud het overtollige kruim eraf.

Laat de boter heet worden en bak de schnitzels aan beide kanten 3-4 minuten.

Leg de schnitzels op een schaal. Doe de citroensap in het bakvocht, roer het aanbaksel los en giet dit over de schnitzels. Leg op elke schnitzel een schijfje citroen en eventueel (traditioneel) een opgerold ansjovisfiletje.

 

 

 

Overzicht van alle recepten voor:

Kalfsvlees, Basisrecepten